Vad är Ellas katt hus

VI ÄR INGET KATTHEM ELLER FÖRENING TAR EJ EMOT KATTER.   data-bilder-101.gifvagmarke.jpg

 

Vi är bara privatpersoner som har en internet sida för dom som ingen dator har,och vill nå ut med omplacering,efterlysning eller någon katt som dom har hittat.Vi sätter stort värde på uppföljning av katten, för att ge den ett värde.Namnet Ellas katthus, är taget för att hedra en stor kattvän,som ägnade sitt liv åt dessa utsatta djur.Ni kan läsa mer om Ella på hennes minnessida.

 

Alla har vi någon dag när vi är trött eller lessen,då är det bra att ha något som får en på bättre humör simon.jpgdenna filur är en sådan" Simons cat" Han är som katter i största allmänhet,hungriga pekar.jpgoch väldigt nyfikna.På You tube kan man se små filmer med denna lilla varelse.pekar-i-munnen.jpg Och det är väldigt svårt att hålla sig för skratt.smile.jpg

 

 

 

 

Ibland går allt så snabbt....blev kontaktade på kvällen,på morgonen var kissen död. Blev en akut situation för ägarna,man blir så lessen. Man vet inte vem den lille som dog var men man vet att den fick några timmar på sig,vi vill än en gång framhålla Misses historia,som är på uppföljning,hans ägare kämpade med honom för att lösa situationen. Och han lever ett gott liv idag.
Något som också ofta dyker upp är att katten ska omplaceras för att man skaffar hund????? Har ni nån gång hört tvärtom? Det säger en hel del,man blir bara så lessen över att vi inte får samma känslor för vår alldeles egna lilla katt.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

tv.png    0katt.jpg  
 
 
Vi måste tipsa om ett jättebra tv program som handlar om katter.(Min Katt från helvetet). Som titeln säger så är det inga gosedjur som man försöker få bukt med. Alla möjliga probl tas upp b.l.a hur man får 2 katter som ej går ihop 0arga-katter.jpgatt bli vänner,eller urinmarkerande katter,ilskna,rädda och mycke mer. Alla dessa problem brukar ofta leda till att katten avlivas helt i onödan, vi har helt enkelt lite förståelse för vårat husdjur.ALLA OLIKA PROBLEM SOM UPPSTÅR GÅR ATT LÖSA,OM MAN VILL.
Katten ändrar inte beetende utan andledning. Men det krävs arrangemang från ägaren för att lösa det. Man blir ändå glad när man ser en glad katt och en likaså nöjd ägare när dom tillsammans jobbat för att lösa problemet.0kar.jpg  Animal planet. Min katt från helvetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

SKYDDA DIN KATT.

 

 

Måste ta upp en mycket hemsk sak som uppmärksammats i massmedia(många har nog lãst om detta )katt som stoppades i tvättmaskin och startades på 90 grader. En tam katt bärs av en kille mot döden,den litar på människan och vet ej vad den stoppas in i,luckan stängs,vatten kommer,det börjar snurra runt ,runt och vattnet värms,vilken fruktansvärd panik,smärta. Den gick ej att rädda var alldeles för skadad....vem gör så här? Han kan aldrig ha haft en katt som sin vän,som funnits där hemma och varit en familjemedlem som man bryr sig om.

 

 

Eftersom det finns sånna grymma människor som kan plåga oskyldiga djur,så finns det bara en sak som man kan göra om man är rädd om sin katt och vill skydda den, ha den som innekatt. Då är den omgiven av trygghet och människor som skyddar den. När man låter tamdjur,(I bostadsområden ) gå fritt ,utsätts den för hot.

 

 

Den är ju van att människan är snäll,litar på oss,det är ägaren som måste skydda sitt djur för katten själv förstår inte att hålla sig undan,vi gör den tam och beroende då måste vi ta ansvar för att världen där ute inte är något för en oskyddad liten varelse på 4 kg.  Man blir så lessen över att sådant händer,men det gör det,så skydda ditt husdjur.

 

 

stjarnor-001.gif Gå in och kolla myter om katter. innekatt.se   

 

 


 

 

 
ATTENS VÄRDE.
Vi tänkte sticka ut hakan och ta upp en sak som vi lagt märke till,katters värde har sjunkit....det har aldrig varit bra men vi upplever att det blivit ännu sämre.ledsen-katt.jpg Dom känns som en slit och släng produkt.Det är mycket vanligt att katterna får vandra mellan flera olika hem under sin livstid i bãsta fall, annars kan det också bli så att dom bara får leva en kort tid av sitt liv och avlivas fullt friska,chip-markt.jpg att många tar så lätt på en katt dom skaffat och bott med,umgåtts dagligen med,gosatmys-katt.jpg ,sen bara kan skiljas är en gåta. En del har sin katt till den uppnått en hög ålder,blir sjuk och måste somna.
Men många gör sig av med katten vid första motgång,allergi kan man ej rå på (Man kan prova medicin, om inte det fungerar så måste det bli ett nytt hem) . Det är ändå konstigt att just katten har så svårt att bli älskad, hjarta.pngdet man älskar behåller man ,löser saker som uppstår.Vid flytt har man ett val att välja bostad som passar alla även sina husdjur(från hus till lägenhet fungerar bra, om man väljer en lägenhet på bottenplan, och med grönområde),tidsbrist(en vuxen katt kan sova uppemot 20 tim /dygn så den krãver ej mycke för att trivas.Familjeförhållanden ändras,men inte känslan fór katten väll,? Någon i familjen kan väll ordna sitt boende så katten följer med?
Katten är ju väldigt egen,sin sovplats,matplats,revir,m.m att slitas upp från allt är en stor sak för den,men om man tar tid på sig och söker rätt hem,(passande för just den individenstjarn-katt.jpg kan allt bli toppen),man omplacerar ju inte bara EN KATT,UTAN DOM ÄR JU INDIVIDER,SOM OSS.

 

EN LITEN TANKESTÄLLARE  OM UTEKATTER

Många tycker att det är lätt med katt som husdjur,men egentligen borde dom ha samma tillsyn som en hund,med undantag om man bor så fritt så man inga grannar har. Men faror kan lura överallt och katten borde ha en kattluckakattlucka.jpg och kunna ta sig in i säkerhet om någon fara uppstår. Ingen skulle õppna dörren och släppa ut hunden och sen fara på jobbet,borde vara samma med katten. Var ute med den eller koppel,eller innekatt.(Om ni bor centralt,så slipper katten bli hatad).
ropar.jpgMatte:Pelle.....nu kan du komma in,matte är hemma! -Nu kan vi se tv,du har väl haft en mysig utedag?  katt-oron.jpgPelle:Hunnit med en hel del,jagad av kvarterets värsta katt,som kallas Skrãcken.Smet in genom en õppen dõrr,men blev utslängd igenarg-gubbe.jpg.Sen har jag hittat världens stõrsta kattlåda,massor med sand,så fort det inte var några barn där gick jag dit.Toppen att gräva i.Har vãntat här hemma på dig i flera timmarvantande-katt.jpg -Är trött nu,skõnt att vara inne snart.