Tre Katters Liv

 

 - VÄNTA NU!!!! VAD ÄR DET JAG SER?? HAN STIGER UPP NU....

Och då även vi,eftersom läkaren ska ringa kl 08 så blir det stor oro att han sover så hårt att han missar detta samtal.Dom ringer EN gång.....så en lätt stressad gubbe,steg upp VÄLDIGT TIDIGT.
VI ÄR MED PÅ NOTERNA,JA JA ... ÄR DET PÅ DETTA VISET VI SKA HA DET HÄR I HUSET SÅ GÄRNA FÖR OSS.DETTA INNEBÄR DUBBLA MATTIDER,HA HA.

NU ÄR DET DAX..
EN HÄLSOUPPDATERING PÅ WEBBMASTER. 
Hans hjärta slår,men alldeles för mycket Detta upptäcktes under senaste EKG.Det slår dubbel och trippelslag.
KAN HAN HA FLERA HJÄRTAN? katterna letar med steptoskåp överallt...

Så här kan det inte fortgå. 
Ibland kommer mörka dagar när rädslan kommer över vad som kan hända...
MEN DÅ DYKER FAMILJEN UPP.
Dom får en att glömma livets bekymmer med sin blotta närvaro.(video)

Igentligen är dessa små liv,det bästa vi har,och dom älskar när vi slutar med alla måsten ett tag och sitter still så dom kan delta i myset.
Ja..om man vill ha sällskap till en film så ställer dom mer än gärna upp.Om man är  sjuk,så är dom där också .OCH VI TVINGAS TILL ATT STANNA UPP....

Att ha katt stärker hjärtat
Att ha katt minskar stressnivån, och därför blir man mindre ängslig, och hjärtat håller sig sunt. Stress är en stor orsak till hjärtattacker, så ...

kela med katter så ofta som möjligt
(MED DESSA FAKTA,SÅ HAR NOG FAMILJEN HÅLLIT LIV I WEBBMASTER)

När vi då är pigga och har fullt upp,när tiden är knapp är det dax för oss att vara där för dom. JUST VID SÅDANA  TIDER GLÖMS DOM OFTAST BORT,

MEN FÖR DOM ÄR JU INGET FÖRÄNDRAT.

ALLT ÄR PRECIS SOM DET VAR NÄR DU HADE TID..
SÅ LÄMNA ALLT FÖR ETT TAG OCH MYS MED DIN KATT,  DET KOMMER ATT UPPSKATTAS,  EFTERSOM FÖR DOM ÄR DU HELA DERAS VÄRLD.
MEN DET FINNS JU ÄVEN DOM SOM INTE ÄR LIKA KRAMIGA Bildresultat för e1e4f590-a223-0131-5904-3ad1113265ff.mp4
Det kan verkligen uppstå så fin vänskap om man tar sig tiden... då skapar vi dom speciella banden mellan katt och människan. 

Vi tycker ju att ALLA borde ha en katt,dom är underbara filurer,skänker hemtrevnad och framförallt,bra för hälsan ,som dom har kommit fram till.
Det finns ett hem som kanske ska avstå, näää.... TVÅ faktiskt,det pedantiska hemmet där allt måste vara kliniskt,där kan det lätt bli väldigt stressigt för katten,får inte ligga på bestämda platser för det håras ner,får inte leka något kan gå sönder, eller rättate sagt kan man säga såhär 
ETT HEM DÄR KATTEN INTE FÅR LOV ATT VARA KATT,ÄR INGET BRA HEM,
I DETTA FALL STYR INTE PENGAR. 
Sen är det ett hem till som inte är bra, det är där dom inte blir en del av familjen i hemmet.En familjemedlem lämnas inte ute i ur och skur utan är där resten av familjen är.Och helst av allt vara mittpunkten.
TÄNK ÄVEN PÅ ATT DEN SKYGGA,RÄDDA,OSOCIALA KATTEN,HAR EN LÄNKTAN 
ATT TORDAS BLI DIN VÄN.

 

 

 

 

 

 

men det blir lättare att hantera sorgen.... 
DU ÄR ALLTID MED OSS..


DET KNACKAR PÅ DÖRREN...
Iallafall lät det så,men när dörren öppnas syns ingen,Jomen vänta nu ...någon sitter ju där nere och tittar uppåt. Beroende på sin storlek ca 4 kg så syntes han först inte. Det är grannens katt,som sitter där med stora ögon.
Set ut som dom säger :
- Tänker du bjuda in mig eller?
Han måste ha hört familjen och tyckte väl att det hördes som hålligång.

Han är nämligen ensamkatt och hans familj är pedant så där ligger inga kartonger som är omgjorda till leksakshus.Eller en leklåda som ibland är utspridd på hela golvet. Men det har sina ljuspunkter att vara ensamkatt också. Man bestämmerar allt själv.  Lugn och ro ,hela dagen om man vill.  Men han är bestämt nyfiken på sina grannar.bild Ibland dunkar det...undrar vad dom gör?
Kanske?  eller?

Han är ju adlig en riktig raskatt  Men dom vill säkert också släppa loss ibland.
Men plötsligt hörs...nerifrån. 
SOS !!!
- Han har smitit...KISSEN VAR ÄR DU???
HJÄLP,VAR KAN HAN HA STUCKIT? 
Webbmaster svarar lugnt. .
Ingen panik han knackade på hos mig så han är här uppe.
Kissen hämtades med en ursäkt, han brukar aldrig smita förstår inte vad han fick för sig.
När dörren sen stängdes ,så var det ett gulligt minne ,tänk om dom kunde prata så roligt det hade varit. Man kan inte låta bli att undra vad Kissen skulle ha sagt.

Vi vill tipsa om en EKOLOGISK SAND https://m.petsexpert.se/products/3208-cat-s-best-original original eller rättare sagt strö, som familjen provat i nån månad. Den är bra för att vara denna typ av sand .
WEBBMASTERS UTLÅTANDE
Den dammar mycket mindre,lätt att bära och är komposterbart,tar bort lukt effektivt. Dock så blir det inte lika kompakta klumpar men dom håller ihop (bild)och man slipper den blytunga kattsanden.Och den är mycket dryg.
FAMILJEN UTLÅTANDE  
Vi var skeptiska i början ,men den är helt ok om det är ganska mycket i lådan så är den rolig att gräva i. Webbmaster blir på bra humör när lådorna tas, det är ett stort +.Och när man gräver så får vi inte damm i nosen,brukar framkalla en och annan nysning
Sen måste ju även nämnas att detta är helt kanon ur miljösynpunkt

 

             

  

Efter att vi tappat vår gamla kompis så börjar allt komma tillbaka i en lunk. Men något man alltid ska tänka på är att det behövs bara en enda individ som försvinner eller som flyttar in för att allt ska ändras. Inget kommer att bli som förr. Webbmaster läser ju nästan ensam numera  SNART LÄGGDAX VI GÖMMER OSS

Han har t.o.m burit katter till sängen ,men dom studsar iväg  
Förr var det konkurrens om att alla skulle ha Ragnassons plats, och nu när den är ledig vill ingen ha den.Hjälper inte att be snällt,som i länken. Tuff är den som har ändrat dig mest. Vi visste inte ens att hon tyckte så mycket om Ragnarsson ,hon satt jämt nästan på honom när det var matdax. ALLA HAR JU SIN PLATS DEN GRÅ KATTEN I VIDEON VERKAR HA SVÅRT HITTA SIN TALLRIK ,INTE RIKTIGT MED PÅ RUTINERNA.Se länken https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=234546613790963&id=188509415061350 men nu kommer inte Tuff fram direkt när det vankas mat,jo hon kommer men hon sitter inte och håller vakt om matskålen blir tom.Hon har heller aldrig varit i sängen för att läsa,det var alltså mystunden med HONOM hon uppskattade, inte webbmaster( bild) kommer du??    (bild) kommer du??? Hjälper inte att be snällt som i denna länk. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=749861525225132&id=640566199487999 

Skålen i klätterträdet är oftast tom,dom brukar tränga ihop sig två och två..nu är det ingen som sitter i kö precis.Så allt ändras....hennes special lek STIRR -LEKEN ,finns dock kvar kan pågå länge , och den går ut på att inte blunda och släppa ögonkontakten, hon vinner oftast.
Något katter älskar att knycka varandras liggplatser är nog mycket därför det ser ut som dom tänker ( din plats är den skönaste i hela världen) och nu är den min. Ibland älskar dom att jäklas också (bild) Och ofta har dom inte så mycket empati för varann  (länk)
Vi avslutar med ett par som förälskade sig i en handikappad katt ,han lärde människorna att livet kan vara underbart  iallafall ,bara olika förutsättningar. Så nu är det många olika individer som bor under samma tak. Dom har alla varit hos veterinären så dom lider ej av smärta ,en del ser djur med handikapp som att dom plågas och väljer avlivning. Men alla katterna i denna video är levnadsglada. (Video)

 

 

 

 

 

  

FOLKE. En stillsam kattherre med några år på nacken. Vinterkatt med detta menas,att på vinterhalvåret piggnar han till. Sommaren tillbringas helst liggande . Man tror att han har blivit gammal och trött varje sommar,men han kvicknar till när solen slutar skina. Han kanske har en sommardepression.....nu över till hans fru.
OLGA.  Mycke pigg ,rund,bestämd vet var skåpet ska stå. Opererad för juvertumör,med lyckat resultat. Älskar livet,och allt vad det innebär.Ej så djup som Folke, utan lite mer ytlig,men ser till att det är lite fart och fläkt i bostaden.Ingen ide sova bort livet ,utan man ska ta tillvara på alla stunder.
ULLA.  En mycket blyg och rädd katt som blommat ut,numera är hon med i familjen,Folke har hon ett gott öga till. Men Olga är lite obehaglig,hon påminner om ett lokomotiv i sin framfart,brukar hålla lite koll på vars hon är. Men bäst av allt är min människa som jag följer som en skugga överallt.Jag gillar egentligen karlar bäst både när det gäller människa och katt,kvinnor kan vara lömska.

 


En katt som inte tar utan ger.
lena.jpg
 
Ulla är en sådan.Hon var en sån där vettskrämd,rädd kattradd.jpg,en del kallar dom vild. Men i en dokumumentär om katter var det en karl som jobbat på ett katthem utomlands,där avlivade dom som var “Vild“ när dom i själva verket bara var rädd. Han förstog sen hur många som fått sätta livet till p.g.a att människor inte förstord bättre.Han blev själv ägare till en förstörd katt och genom den förstord han att dom behöver bara tid så har man en vän för livet,som älskar dig gränslöst. Ulla är en sådan katt.

I 3 mån iaktog hon människorna i det nya hemmettitt-katt.jpg,för att kolla om dom är snäll och framför allt att lita på. Hon bodde under sängen och var som alla säger en skyggis. Det är många olika råd om rädda katter att man ska söka deras kontakt eller lämna dom ifred. I Ullas fall blev hon lämnad och fick ta allt i sin takt. Mat ställdes så hon lätt kom åt och balja inom kort
avstånd.Men hon kom fram och satt och tittade och tittade.
 
Sakta närmade hon sig,gick man imot hon,så sprang hon. Efter ca 3 mån luktade hon på fingret,sen gick allt ganska snabbt innan hon blev min vän. Numera sitter hon alltid på rumsmattan och ser glad uthamta-1.jpg när man stiger upp,hon är helst så att hon ser en hela tiden,kommer och hälsar med strykningar mot benet och gör små glädjeskutt. Sitter ibland i fönstret och morrar åt grannarna som bor åt höger men bara åt dom,hon kanske vet nått jag inte vet.  Hennes tillgivenhet har inga gränser och hon är som en liten hund.
 
När man ser ett djur förändras framför ögonen på en från vettskrämd och utan tillit till människan till att njuta och älska sitt kattliv blir man glad,hur många ska det vara som avlivas som ett hopplõst fall,eller förstörd som vi oftast säger,när dom bara är rädd.Vi har så bråttom men varför? Låt katten bestämma tiden.Ju mer man ger en katt i tid med lek och uppmärksamhet ju tillgivnare blir dom. Ulla har en röd mjuk boll som hon går och bär på och är väldigt kär i . Alltid när jag kommer hem ligger den på dörrmattanhamta-2.jpg,hon har suttit där med bollen i munnen och väntat,likadant när man stiger upp bollen är lämnad vid sängen.
 
En del katter kommer mycket nära människan om vi tar oss tid med lek och kontakt.Det är ändå facinerande hur mycke det betyder att vara omkring sin katt och vara närvarande.Idenna lilla kattkropp finns ett stort hjärta av tillgivenhet.hjart-katt.jpg Numera är hon inom synhåll hela tiden.

 
Biggest loser
 
 
tjockis.jpg
  
 
13-04-01
 
Olga vet inte om att hon hamnat i det programmet men hon har just blivit en deltagare. Vågen eller inmätningen stog på 6,2 kg.Nu ska maten minskas,i smyg. Nåja, än märker dom ingen skillnad,hon knallar på som vanligt och hittar på uppdrag,Folke ligger i sitt klättertrãd,också ár det Ulla som gjort stora framsteg,från sin rädsla som innebar att hon bara var en skugga.
Numera har hon vunnit kampen om guldplatsen,soffhörnet.ligger.jpg Sen brukar hon komma inspringande 1.jpgi hög hastighet,tvärnita stãlla sig bredbent1-bredbent.jpg och se allmänt,stenhård ut.1-hard.jpg Men när hon går förbi Olga blir det en sidoblicksidoblick.jpg,och lite snabbare steg. Den där Olga är ingen lek.
 
Dag nr 2, (Biggers looser) Folke har upptäckt att något hänt,man tror att han är i koma ibland,men han har mer koll än man tror,ögonbrynen är ihopdragna,munnen sursur-katt.jpg och han TJATAR,TJATAR...undrar vem som vinner denna kamp,efter några tim ,kan Folke känna sig som segrare,smackot åker fram. Mjukmat,som han lever för kan ju inte bilda så mycket fett,vattenmängd 80%.Så det blir torrfoder som ska under utredning.En missnöjd katt är inget som går att förbise,dom är ju livsnjutare och visar tydligt när nått är fel.
 
 
ber-om-mat.png-Vakna jag ska ha mjukmat!!

  
 
En dag lika rolig som julafton,om man är katt.
 
 
0jul-afton.jpg
 
13-03-08
 
Vad hãnder då en sådan dag? Jo,man möblerar om eftersom en ny soffa kommer inom kort. Folke,lámnade sin hammock för att få lika stora ögon som ett tefatogon.jpg,han är uppspelt och blev flera år yngre. Olga,flyger och far som en ninja.ninja.jpg
Och Ulla går runt som en surrikat.surokat.jpg Vad ãr det då som har hãnt för rolig sak hãr i bostaden? Jo 2fotöljer(kattfotöljer har flyttat från ett hörn till ett annat. Nu luktas dom igenom och ingen verkar ha sett dessa förut. Allt ska undersökas på nytt,och allt är otroligt spãnnande. Tãnk att katter ãkskar när man förändrar,vad dom inte vet att den stora grejjen har inte börjat ãnnu. 3 sits soffa som ska bytas ut mot en hörnsoffa,soffa.jpgdetta kommer att förändra rummet så mycket så ,dom har nog fullt upp i flera dagar nu. Nya soffan ska nosas,liggas,klösas,sovas,busas in. Och dom kommer att få motion bara av att vandra runt,runt denna möbel.Ibland är katter váldigt lätt att sysselsätta. Olga har hållt på hela dagen under soffan det har låtit som hon skruvat isär den. Frammåt kvällen kommer hon nöjd fram och har 1 bult med sig??? Efter ett tag,kommer hon med en till.0bultar.jpg Hjälp ,hon håller nog på att skruva isär soffan. Tar flicklampan för att kolla hur många muttrar som är kvar. Då ser jag vad hon pyssla med hela dan. Små platspåsar med extra skruvar som har sutttit under soffan. Bra hon plåcka fram dom,kan ju behövas nångång.
 
 

Stjärtvärmare åt Ulla
 
stjart-varmare.jpg
13-02-07 
 
Nu när vinter slagit till visar det sig att Ulla är en frysen dam. Hon gör allt i etapper,äter,busar,fönstertittande med pause där hon antingen ligger på elementet0svart-katt.jpg eller tv och värmer sig. Efter ca 5 min fönstertittande0-fonster-katt.jpg blir det uppvärmning på ca 30 min.
Så här rullar Ullas dar på nu nãr kylan slagit till. Törs inte tänka tanken om hon varit utekatt. Katter ÄLSKAR JU VÄRME. Det är nästan så det ryker om henne när hon värmt upp sig.
Hon har även ökat sin matmängd till det dubbla,det knastrar med jämna mellanrum vid matskålarna,0mat-katt.jpgdet går nog mycke energi nu när det är vinter ute och +25 inne.0termometer.jpg Härmomkvällen avslutade hon sitt skutt upp i soffan med en hög rap. Hon lär lägga på sig denna vinter.
 
 
                              0at-katt.jpg    
 
 

 Julmys = Kärlek
 
 hjarta.png
        
12-12-31
Mellan Folke och Olga har en gnista tänts nu under julen,dom känner nog av allt mys. Dom kurar ihop i samma stol,gärna tätt,tätt. Ibland när Folke kommer och lägger sig hör man Olgas andingsproblem efter ett tag,han har ju nämligen lagt sig på henne.
 
Men detta behöver ju inte vara som det ser ut,det kan ju vara en praktisk grej,nämligen att Olga men sin runda kroppshydda är som en stor värmekälla nu när kylan slår in lite. Ingen av dom ryms ju på elementet som Ulla.För Olgas del skulle hon. högst kunna värma fötterna. Men nu går det ingen nöd på dessa kissar utan dom visar bara hur enormt mycke katter älskar värme.
 
 
 

Olga en sumobrottare.
 
1sumo2.jpg
 
12-11-27
Tur Folke kan ta skydd i sina lektunnlar. Olga växer, måste vara steriliseringen. Hon är inte nätt. En rolig lek hon har kommit på är att stå och tjuvpassa på Folke när han varit på toa,också ta ett sumogreppsumo.png på honom,Folkes ögon håller på att trilla ut genom hans huvudogon.jpg,och spänningen blir otrolig. Han sätter sig i lektunneln som snart Olga ej tar sig igenom med sin omkrets,och väntar,väntar,väntar.lek.jpg
Och det funkar alltid Olga drar vidare,ibland till sin lek tunna som ligger ner,alla leksaker samlade,där väljer hon en efter en beroende på dagens humör. Utan Olga skulle nog Folke inte göra många knop. Hans ägare tycker sig se att Folke är en klok katt,iq.jpgnu om dagen ,sprang Folke till matskålen och stångade på den när det var dax för mat. Åååå,så klok.Eller?? Snavade Folke i sin upphetsning över smacko(mjukmat i portionspåsar) nej,det måste ha varit det första alternativet.

 

FOLKE BERÄTTAR EN KATTHISTORIA
bok-katt.jpg
Den 12/10
Historien handlar om en hemlös katt, som kröp fram i djupsnönkatt-i-sno.jpg. En snäll människa ömmade för honom och började mata den ensamma katten. Han var mycket skygg,gick och åt först när människan gått in. Problem med snön hade Lasse p.g.a sina korta ben(kanske lite raskatt i Lasse) han fångades i en fälla och transporterades övertäckt i en bil,till en äldre dam som hade plats(ett rum) att ge kissen i kylan. Han skulle få mat,värme,även veterinärbesók han var okasterad och bortfrysna öron. Men nästa dag när tanten skulle se till honom ,var fönstret öppet. Han hade öppnat med tassen,gammal låsanordningningfonster.jpg på fönstret.  Kunde det bli värre,vinter med kyla,små korta ben,vet ej vars han är,ingen mat. Stället han var van att äta från låg ,flera km bort,och han hade fraktast i övertäckt bur. Tårarna trillade på människornaoga-tar.jpg som bara ville kattens väl.Vintern gick,sommaren,hösten , vinter och på våren står kvinnan som matade honom, vid fönstret,tittar utfonster.jpg och ser,en katt komma på vägen,den tittar upp mot fönstret. Dom ser varann,det är något bekant över katten tycker kvinnan?MEN ,HENNES HJÄRTA BÖRJAR SLÅ,DET ÄR JU LASSE. Han har sökt sig tillbaka,kämpat i nästan 2år.Han gick dit han sist mötte kärlek,och någon som brydde sig. Denna gång fångades Lasse igen ,men stannade hos kvinnan som matat honom,han blev en personlighet som älskade alla,pratade mycke,och levde sitt liv i trygghet tills sjukdom gjorde att han fick somna. Men detta visar,att en skygg katt kan älska,bli tillgiven,ge mycket glädje,bara man möts på halva vägen Lasse var en mycket älskvärd katt som hamnat fel. Denna historia visa att en skygg katt,vild katt,kan bli det gulligaste,trognaste,husdjuret ,kanske ännu mer än en katt som inte haft det svårt.Och det är en lyckokänsla att ge kissen saker som han uppskattar och se kattens lycka.katt-i-korg.jpg Dom ble
v bästa vänner.

 

 

KAN KATTER HA LYXPROBLEM?

jva.jpg

Den 12/10

Precis som oss människor kan dom faktiskt ha sådana. Just nu har Folke och Ulla ett mindre krig om vem som ska ligga i hörnet på soffan,deras favvo fåtölj gapar tomfatolj.jpgnu är det bara denna plats som gäller.Ulla andvänder utstirrnings metodenstirrar.jpg om Folke hinner ta platsen. Gamla Folke kör en deppar period deppar.jpgnär platsen är upptagen. Att ligga tillsammans går ej. Olga hon struntar fullständigt i dessa fånerier,låt dom hålla på. Livet går vidare,finns ej tid för att sura,mycke kul som ska uträttas på dagarna. Hennes favorit leksak ska studsa mellan väggarnastuds-katt.png(en nyckelpiga av modell större).Sen måste man hålla igång med lite stretching,fönstertittandehålla koll på kylskåpet m.m Folke och Ullas soffkrig stressar så pass mycke att en liten ommöblering kan bli aktuell,att vara nära sin ägare verkar vara det som gör soffhörnet till en guldplats.Så då borde ju en fåtölj alldeles brevid lösa allt......eller inte??Som sagt katter kan också ha lyxproblem,en sak är iallafall lika mellan djur och människor,när sådana problem uppstår,då har man det mer än bra i livetcat.pngdå kan man kan fokusera på sådana saker

 

Folke får giraffnacke.
giraff.jpg
Den 3/8-12

Tillsammans med olga och folke bor en 3:e kattdam som ej är nämnd ännu,hennes namn är Ulla. Det har sin förklaring att hon ej är omskriven ,hon är en väldigt osocialtyp. Gömmer sig mest och när hon väl är framme så gár det undan så Folke hinner ej med+ att Folkes minne ej är det bästa. Så nästan varje gáng han fàr syn pà Ulla ibland,flera gànger per dag,så får han giraff nacke. Han stirrar med stora ögon ,och ser ut att tänka.(Vem tusan är det där? Har jag aldrig sett förr.)Lika förvànad varje gång.Sista tiden har Ulla tuffat  till sig och t.om börjat flörta med Folke.Hon snor sig en puss dà och dà,och även att hon passar pá att klappa Folke i stjärten när han gàr förbi.Alltid roligt med beundarinnor,och Olga har blivit så brutal sen hon opererades. Eller kraftfull kanske är ett bättre ord,allt gör hon i 110,inget går pà halvfart längre.Sà Ulla är som gullig med sina försiktiga kontakt försök.  Dom är som på samma våglängd. Olga behandlar Ulla som luft,hon är inte ett dugg imponerad av denna blyga tjej.hon tycker nog t.o.m att hon är lite töntig.Tror att hon kan ha fátt lite storhetsvansinne. Ullas favoritsysselsättning är att leta efter lönndörren,som hon tror ska leda ut.  Det har vi “gänget“ här i bostaden räknat ut . Màste vara det hon sysslar med när hon far och känner med tassarna hela tiden på väggarna. Hon kanske är smartare än vad man tror,får väll se om hon hittar lönndörren ut nán dag,isàfall kommer Ulla gà upp i rök.


Mysansiktet
mys-005.jpeg
Den 8/7.12
Gamla Olga är försvunnen,både jag och husse sitter och tittar när hon leker,och nu är det varmt i våran bostad.Men hon måste ha ett kylagregat inopererat.Vi har en lektunna med alla leksaker samlade.Varje kväll drar hon ut allt och t.o.m bygger ihop nya av gamla leksaker.Jag känner verkligen av åldersskillnaden och även husse har svårt att hänga med i hennes tempo.Jag går några steg och lägger mig sen...phu,va varmt.Nya Olga, som hon numera kallas,springer från rum till rum,med alla möjliga sysslor.
I morse hörde jag husse säga:Undrar vad som hände efter operationen,ja skulle också behöva en.
Just nu har hollwood frun satt sig till rätta,det är helg...godsaker väntar.Själv ligger jag i min kära skål i klätterträdet,2 gånger om dan,nej nu ljuger jag,10 gånger om dan går jag till husse och gör mysansiktet (bild här ovanför).I bland funkar det, och ibland inte,det är när jag vill ha burkmat,fast i det här huset så är det små portionspåsar,speciellt märke och smak,husse vet att jag älskar det.I denna värme är det precis lagom med aktivitet för min del att utföra mitt special knep med mysansiktet,husse orkar inte se det i längden,ibland mumlar han om kostnaden,men till slut ger han upp.

Olga helrenoveras.
sol-013.jpeg  Olga med sin vännina.
Olga är total renoverad/Känner att jag måste skriva lite om Olga,gamla goda Olga som numer är som en ung tjej. Allt började med en juvertumör....stämningen var ganska låg här hemma,vill jag påstå.Min människa grubblade och grubblade.VAD SKA MAN GÖRA?Flera olika läkare rådfrågades,alla ställde samma fråga och ville undersöka Olga.Alla dessa besök till läkare tyckte Olga om,eftersom hon är en social typ.Trots sjukdomen så mådde hon bra.
Så det blev operation(mycket fokus på gamla Olga nu,nåja man får stå ut).Nu har hon kommit hem såren har läkt bra,läkaren passade på att sterelisara henne också,så hon kan inte få barn nu,men det är ju inget vi grubblat på,lite känsligt ämne det här för mig(jag kan ju nämligen inte och har ingen lust heller,så för mig kvittar det,kanske hon slutar åbäka sig nu).Men Olga är numera så pigg,så både jag och husse suckar.Hon blev som en tonåring igen,undrar vad dom gjorde med henne?Måste ju ha gjort nåt hemligt ingrepp. kanske typ fettsugning,lite botox inför sommaren,hon är då otroligt smal och snygg(och väldigt pigg).
Jag har sett att grannkatten Urban spanat på henne genom fönstret,men hor är ju min och jag är stolt att jag har fått tag i denna pingla.
Lite hund lik har hon blivit,svansar efter människan hela dagarna och äter lyxmat hela tiden.Lite hollywood fru över henne nu.Hoppas att cancern är borta nu,finns ju risk för återfall,men hennes livsglädje smittar av sig på alla,både jag och människan är glad att det blev operation,hon har en chans samt att om man mår som Olga så är varje stund i livet värt att uppleva/vem vill inte bli ung igen???
Ganska uppiggande för mig med nåt läckert att kolla in,tror att det kallas gubbsjuk.Hon lever då till 100% om det så blir lite kortare.

 

SVANSLEKEN

Hej Folke här!I dag har jag en ny historia på gång, nämligen "svansleken"Både jag och min människa tycker den är skoj.Den började med att först gick jag,sen gick min människa bakom och höll mig i svansen,och styrde vart jag skulle gå.Men som med alla andra saker så utvecklades denna lek,undan för undan.Jag började klösa fast i föremål,som rumsmattan,och människan försökte försiktigt dra mig därifrån.På så sätt fick jag visa min benstyrka.jag vinner JÄMT.Men denna lek visste ju ingen om,tills den dagen jag lyckades smita,när grannen knackade på.Precis när jag skulle ta trapperna ner till friheten så började min människa leka svansleken.TYPISKT,jag klöste fast i trappsteget,men denna gång blev det en dragkamp mellan mig och min människa.
Jag slängde en sidoblick på honom,så han skulle fatta att det inte var läge för lek,jag hade inte tid.Men han var ovanligt trög och fortsatte att leka.Människan vann, helt plötsligt var jag inne i hallen igen.Men våran stackars granne som hade sett alltihop,blev helt förskräckt,när svansleken pågick.Grannen utbrast:MEN HERREGUD!....Hon visste ju inte att vi lekte.Min människa skulle försöka att förklara,och sa i all uppståndelse,-äh..d e ingen fara,han är van.Nu tittade grannen med konstig blick på min människa.Haha,där fick han,jag tror t.o.m att han skämdes lite grann.Hon sa bara...jaha.
Alltid bra att trycka ner honom lite,då fjäskar han,och mitt liv blir,om möjligt,ännu bättre.Så,jag gick segrande ur denna gången också.Nu får han passa sig,tror hon håller ett öga på honom.Jag provar då och då att ta en runda till,är revanch sugen,men har inte lyckats så bra.Hörde att människan jag bor med sa att,du tar alla försök att flytta ifrån mig.Men jag vill ju bara se mig om lite i världen,kolla in vad grabbarna gör.

FANTOMENBAJSAREN 

2-3-00-indexgraphic2fantomenbajsaren.gif
-Hej folke här!Tänkte jag skulle beröra ett känsligt ämne, iallafall för människan jag bor med,nämligen fantomenbajsaren"(detta är en filur som dyker upp när som helst, han sammankopplas med mig...)dock utan bevis.Han är en ouppfostrad typ som fått för sig att bajsa på toa golvet, bara ibland, Olga går fri från misstankar, eftersom denna fantomenbajsare,och jag, verkar vara hårda i magen.Men jag är oskyldig tills bevis finnes.
Har märkt att om han dyker upp ofta denna typ, så blir min människa smått stressad,och springer och kollar låda och toalett hela dagarna, måste vara tröttsammt.Jag brukar ligga och hålla koll på den stackaren från min älsklingsplats(skålen i klätterträdet).
Råkar även känna till att denna människa ej har världens bästa fysik, så jag brukar tänka att han borde varva ner, med allt spring fram och tillbaka, ren omtanke om min gottismacko(mjukmat) utdelare.Ibland när det är länge mellan gångerna när fantomenbajsaren dyker upp, slappnar människan av och tror att han har flyttat ut.Men han har kommit för att stanna, men detta behåller jag för mig själv.
Nu har ni fått dela en familje hemlighet oss, som det pratas väldigt tyst om, jajust ja..Olga hälsar, hon tycker för övrigt väldigt illa om denna slusk som dyker upp då och då.I kattvärlden vet vi att denna vålnad hemsöker en del människor med katt, inget vi tar så allvarligt på.