Om du vill skänka till Ellas..


 

 

566178ebe884cf0585c6b5e7f3b47c4aensam.gif -Tack för att ni tänker på oss.

 

"Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon"

 

Om du vill skänka till Ellaskatthus så är vi väldigt tacksamma.

Pengarna går till att kunna hjälpa dom som tar in katter utifrån och hjälper dom med veterinär kostnader,mat,sand och tillbehör.Många ungdomar har det fattigt,men vi vill hjälpa och i den mån vi förmår hjälpa dom med kostaderna med katten.Många av utekatterna är i dåligt skick,behöver kastreras,vaccineras m.m.

All hjälp uppskattas(pengar,mat,utrustning) otroligt mycket.

 

 

Vårt PG-Konto är: Nordea Plusgiro 157 09 61-1

http://www.ellaskatthus.se/ellas-minnessida

SMULTONSTÄLLE ,'EN HEMLIG PLATS'
 
https://piaks.blogspot.com/2010/08/smultronstalle.html?m=1

Tänk att alla djur har precis som oss människor, ett smultronställe.Ett speciellt ställe som betyder något viktigt i ens liv. Där kan vi koppla av,eller vi kan ha roligt Men som framförallt ger oss trygghet.

Innekatten,har sina favoritplatser, en sovplats,utsiktsplats eller kanske ett gömställe som innebär trygghet. Men det finns även dom som inte behöver någon speciell plats för att koppla av....https://www.facebook.com/9gag/videos/1713248388789610/?sfnsn=mo

Lars-Erik har webbmasters plats i soffan som sin absoluta favvo plats.Ibland blir väntan lång. Han sitter t.o.m och psykar med en galen blick om det är upptaget för länge.

                                                  
Ett toabesök räcker för att platsen är hans       
Då slänger han sig ner och somnar på ett kick.
Underbart att någon värmt upp platsen..            
         Precis detta hade en katt som uppmärksammades ofta vid en vägtrumma.

Han var alltid på plats i diket på samma ställe.Var alltid fullt upptagen. Troligtvis jakt.

Det var hans speciella plats,och när han gick ut genom dörren från sitt hem, så skyndade han sig säkert dit. Detta var hans hemlighet...

          

            

Platsen är idag tom.

 

Många katter står inför förändringar, 
dom bor inte på samma ställe under sitt liv,orsaken är många. 
Men för oss människor som kan prata med varandra, blir en liten sorg att tappa ,något som betytt mycke för oss. Men för djuren blir det,en total förvirring, dom vill bara dit igen,till sin trygghet. Så det är extra viktigt att  vi har förståelse för att det tar tid för dom att landa i en ny situation.Låt det ta tid.
En kvinna skrev i ett Faccebok inlägg om sin skyggis,som varit katten som bara var där och åt,gick på baljan,och höll sig på avstånd.
Men en dag ,släppte allt,hon hade fått den tid hon behövde för att våga , hon provade ALLA liggplatser i hemmet, varje dag,en ny. Hon hade velat ,men inte tordas tidigare. Denna skyggis hade allt denna inom sig.
- JAG VILL,MEN TÖRS INTE.
Numera ,ska alla platser provliggas.Och tillslut hittade hon sitt smultronställe. 
I SÄNGEN. bild/Sovrummet är det heligaste rummet för kissen,eftersom det är där det luktar mest av oss,så där blir det trygghet för det lilla livet.
Hoppas att dom som ska ge en hemlösl katt ett eget hem, tar sig denna tid,att låta kissen komma fram i sin takt,inte människans takt.
Katter är svårare än hundar,eftersom dom lyder inte ,på samma sätt,inte lika fogliga, men dom har samma känslor. Och ju mer TID, KÄRLEK,OCH GOD MAT DOM FÅR,desto mer tillit och kärlek får ägaren.
VI MÅSTE FÖRTJÄNA DERAS KÄRLEK.(BILD)
Men nu är det dax för SVERKER. 
Världens bästa kattsand har hittats. Den är billig,förpackad i fina små påsar,håller sig fräsch eftersom den klumpar bra. 
Men varför ska Sverker då hit?
Jooo...(bild)
Och nu pratar vi inte om lite damm,som lägger sigi hörnen,nej denna sand är ett katastrof larm (bild) 
Så det finns inget att göra ,annat än detta..
Familjen håller med.bild/