Länkar

  • nyanbilder-008.gif

 

 

DET STÄMMER ,VI ÄR TILLBAKAS....

Nu har det gått ett tag och Lillan har visat vem hon är,hennes personlighet, det finns ju som sagt bara en av varje. Livet präglar ju vem man blir men även gener har dom med sig ,jamen vad är skillnaden med hur vi formas? Ingenting.
Det som däremot är stor skillnad är att om vi har  gått igenom trauma eller svårigheter så får vi hjälp och stöd,och alla förstå r en inte samma mot djuren 
Men om ett djur genomlider samma så avlivas många. Vi ställer skyhöga krav på hur dom ska bete sig.
En skygg katt har väldigt liten chans att få ett hem för alla tänker att den är förstörd eller så vill man inte jobba med kissens problem. Finns många katthem eller föreningar som inte hjälper eller tar emot "skyggisar"går dåligt att hitta hem,och ibland tråkigt nog handlar det även om pengar. Skulle så mycket önska att denna syn förändrades och att djuret fick ett värde trots att det inte är efter mallen.Vem av oss kan uppfylla att bete oss perfekt.9
Lena som bodde hos webbmaster hade levt ute,var så skygg bodde i en kartong i 3 månad när hon togs om hand i första hemmet.

Hon hann vara i 3 hem till innan hon landade hos webbmaster och då var hon skygg,skräckslagen,gick ej att ta i,men hon blev med tiden,hans egen lilla sjuksköterska som höll ständigt ett vakande öga på honom. En meter ifrån jämt,sov på huvudkudden ,jamade vid ytterdörren när han gick ut.
Kärleken var ömsesidigt. Men allt som gömde sig i henne tog ca ett halvår innan hon släppte fram 
 
Oj ...tillbaka dit vi började, nämligen till Lillan....
Naturligtvis är hon präglad av allt hon varit med om efter sin utevistelsen. Men det gör inget ,hon får vara den hon är,. och har inga förväntingar på sig . ..men lite hjärnspöken har hon allt.
Går bra att borsta henne,bara hon inte ser borsten. Så att lära dom från det dom är små kan underlätta. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1943922549197522&id=100007393864369 Att inte se föremålen som närmar sig gäller( allt.) Så att klippa hennes klor utan att hon ska se klotången är ganska knepigt.Hon är raka motsatsen till katten i länken https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=330996897335882&id=271964929905746 .Äter bara nattetid, är väll något som hänger kvar från utelivet.  Fnyser åt övriga familjen;en utblåsning som ger dom ett förvånat uttryck i ansiktet. På senare tid har vi märkt att vi har en buktalare i familjen eftersom ibland låter någon precis som Lillan ,men damen i fråga ligger och sover. Hälsar med all kraft för att sen dra sig tillbaks och visa nu är jag nöjd, du kan gå.Ser ut som att hon tänker. . . .Hon vill gosa i 5-10 minuter sen vill hon mer än gärna vara ifred.... hon trivs och mycket är för att hon får vara den hon är.
Tvingas inte till att vara knäkatt, äta vissa tider,social när vi vill,utan hon är  som en gammal människa som vill ta sina tupplurer ifred.)///(
En sak som är väldigt konstigt och ledsamt ,det finns dom ägare som inte har en aning om vad deras katt älskar för mat,(hur vet vi det?) Jo när katter smitit och vi har hjälpt till att få fast dom åt ägaren så har fälla använts,och när man frågat vad för mat som kissen älskar och inte kan motstå.  Så vet dom inte. Likaså med vad dom har för egenheter .Så det finns alltså ingen som bryr  sig om att förgylla kissens liv. För det är bara ägaren som kan göra det .  
Det behövs inte några dyra snygga sovplatser,utan en mysig kartong med något mjukt att ligga på kan bli favorit. Det behövs ingen dyr kattsand om man håller lådan ren och inte har så känsligt luktsinne . (//^)För att slippa lukt ja då måste man satsa på kvalitet = dyrt 
Men en sak man inte ska snåla med är maten. Det billigaste torrfodret är osmakligt, ohälsosamt och bara skräp. Duger inte ens till igelkottar,faktiskt så ratar dom det .(///)
Det är hjärtskärande när en del katter som faktiskt har  hem är och knycker vad dom kommer över . Och ägaren blir arg om det kommer fram.Detta är ett mycket känsligt ämne....så för att inte nu alla ska bli arg på oss så bäddar vi in det i rosa bomull (///) en del katter får överhuvudtaget inte kosta något och är råttfångare och får en skål med billigt torrfoder. -Här har du var nöjd med det.Ät eller var hungrig. Men dom är som vilken levande varelse som hälst får dom smaka ,mjuknat och gott torrfoder,så varför ska dom vilja vara tvungen att äta bara för hungerns skull oavsett hur det smakar. En liten herre gick en km varje kväll för att få en tallrik med mjuknat. När ägaren hittades så var hans svar...-VADÅ MJUKMAT?  HAN HAR TORRIS DET DUGER GOTT OCH VÄL. SKULLE VILJA SERVERA DENNA ÄGARE HAVREGRYNSGRÖT RESTEN AV HANS LIV ....... (///)
Men om ni fick välja på att måste äta fast det inte är gott bara för hunger,eller att njuta av en god måltid så skulle kanske ni också göra som katten...
SÅ GE ERAN KATT INGEN ANLEDNING ATT BEHÖVA SÖKA SIG MAT PÅ ANNAT HÅLL,UTAN GE DEN DEN LYCKAN HEMMA. FÖR EN SAK KAN ALLA VARA ÖVERENS OM ,ATT OM KATTEN ÄTER RIKTIGT GOD MAT HEMMA,SÅ GÅR DEN INGEN ANNANSTANS FÖR ATT BYTA BORT DEN  MATEN..DOM ÄR NÄMLIGEN GOURMETER.OCH BYTER INTE NER SIG!!! DOM ÄR LIVSNJUTARE ((////)
Nu förstår vi att många kattägare känner som på denna bild (^^^) men vi står för vad vi tycker. Att det sen kan finnas någon smart kisse därute som både äter gott hemma och hos någon annan människa som dom flörtar in sig hos, ja det kan nog också hända. (///)
Men när katter springer vind för våg blir det lätt så + att det finns dom som INGET HEM HAR ,FAST ALLA SÄGER MATA INTE KATTEN. Det enda vi vill påminna om i detta fall är den svart-vita lilla katten som förra året svalt ihjäl utanför en altan.
Nu tror vi att vi avslutar lite gladare...
(///) Visst är det så att mat förgyller. 
Det tycker även dessa små liv och det är människan som kan göra det för dom.
■I denna länk får du inte missa att titta på hans små fötter som verkligen visar att han är nöjd. (///länk)
■Hur djup och gott han än sover så är det något som gör att han vaknar med denna fart...mat naturligtvis.
■ Mat ska vara gott,för då blir det fest.
■ Ett liv utan godsaker, känslor väldigt tråkigt..

■Och en del av oss gillar att äta och tycker att maten smakar bäst i sällskap.
■ En jordgubbe kan verkligen göra någon glad.
■ Bordskick får man glömma om man ska leta efter godbitar.
■Alla djur kanske inte har turen att bli serverade en god måltid,men ibland måste man roffa åt sig,för att få vara med om goda middagar.
■Detta gäng är så hungrig...men det bästa är när han säger åt en av dom som äter.-- Skynda dig ,dom kommer.
■Sen avslutar vi med dom som absolut inte vill dela med sig och sånna finns ju överallt.  I människors världar och i djurens. 


Så till alla därute förgyll livet för ditt djur,för det är bara du som kan göra det.
Att fixa mat själv kan vara svårare än man tror, och livsfarligt.

 

 

 

 Det här är en minnessida för Ella Sörensen.

http://www.ellaskatthus.se/ellas-minnessida

   

Denna sida visar den gamla gästboken efter Ellas bortgång.

www.ellaskatthus.se/gamla-minnessidan

 

 

 
Ni vill säkert också höra vad som hänt.
Webbmaster har varit bortrest.Inlagd på Umeå universitet sjukhus. Eftersom dom är BÄST I SVERIGE,när det gäller hjärtproblem, så bar det iväg dit, för att få veta hur det egentligen ligger till med honom.
Och dom kom fram till felet,han har en stent som dom tappat vid tidigare operation, som ej ligger still. Så när den rör på sig så signalerar hjärtat till ägaren att nu är det fara och färde.  Så han får anfall som påminner om förtängningar och hjärtinfarkter.Ibland flera om dan

 

Så ligger allt till. Den går inte att ta ut igen.Detta ska inte vara nån fara enligt läkarna, men det ger såklart ett jobbigt liv. Men ändå skönt med en diagnos. Det har varit en jobbig tid när man inte vet om allt ska ta slut....  Vad finns att göra? Ingenting annat än att prova att sätta fast några plattor på ryggen, som ska ta bort nervimpulser från detta område. Om det fungerar är väldigt ovisst men det kommer att provas. Så tur att familjen är snäll och sköter sig...för som alla katter så hittar dom EJ på några hyss.


                               

Klöser ej på tapeterna.   Leker inte på nätterna.   Smiter aldrig.

  
Stjäl aldrig mat.             Stör aldrig.          Bajsar ej när man äter.

                             

                            Bråkar aldrig med varandra

 
UTAN DOM ÄR JU HELT ENKELT SOM VILKA ANDRA KATTER SOM HELST, OCH GÖR ALLT DETTA.
Dom är ju iallafall roliga. Eftersom dom ibland är både lättskrämd och skvättiga.

EN HELT VANLIG DAG....
Fåglarna gör sina turer till trädet utanför fönstret, K sitter och tittar, nacken går runt som en propeller,så fruktansvärt spännande.Men helt plötsligt flyger en av dom rätt emot honom,  vilket innefattar att han helt enkelt ramlar ner från fönster brädan ,rakt på Ragnarsson, som med sina 20 år på nacken yrvaket vaknar och tror att någon vill döda honom.
Tur att när han kollat höger,vänster,upp och ner kan somna om igen.

För han behöver sin sömn eftersom hans liv går ut på att hålla igång ägaren med att inte låta skålen bli tom. Ibland eller ganska ofta, sitter  han vid skålen i förebyggande syfte ,så att det inte ska hända  Ragnarsson gladaste stunder i livet är ändå när magen är tömd.

Detta är det absolut bästa han vet som då flyger runt i lägenheten. Han har alltid haft sina toabesök som något väldigt speciellt, en ljuspunkt i hans liv.

Hans personliga hygien har inte alltid varit den bästa,han koncentrerar sig mest på att tvätta ena foten sen är allt bra. Så ni förstår ju att denna Ragnarsson egentligen är en liten bohem.Men det är inget att göra åt ,bara gilla läget.En av hans värsta stunder är när Rallansson kommer och vill ha närkontakt,ytterst obehagligt tycker Ragnarsson som hoppas att det ska upphöra omedelbart.

 Bilderna kommer ifrån den förtjusande serien Simons katt.

 

Att leka är något katten gör hela livet men som liten,kan den roa sig själv.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1213965098693874&id=1156413184449066
Det är alltid bra att komma på lekar som både sysselsätter och tröttar ut familjen.
NÄR KATTEN BÖRJAR BLI ÄLDRE VILL DEN BLI ROAD AV DIG ISTÄLLET.
DET ÄR ALLTID BRA ATT KOMMA PÅ LEKAR SOM BÅDE ROAR OCH SYSSELSÄTTER.

Den perfekta leken , sitta på golvet och slänga älsklingsbollen i badkaret.HUR KUL ÄR INTE DETTA?
En av katterna sprang genast och hämtade bollen och lade den på golvet...
SÅ KLOK HAN ÄR,TOPPEN LEK.

Men efter några gånger så tyckte  kissen att detta var en mycket jobbig lek då kom han på att han skulle springa till badkaret , och sitta där och se nöjd ut. Ändå tills bollkastaren  hämtade sin boll själv. 
SÅ NI FÖRSTÅR JU HUR DETTA SLUTADE. BOLLKASTAREN  BLEV DEN SOM FICK APPORTERA.  SÅ DENNA LEK BLEV INTE LÅNGVARIG , UTAN NÄRMARE BESTÄMT UPPHÖRDE DEN EFTER EN KVART. OCH KOMMER INTE ATT ATT VARA NÅGON FAVORIT LEK.

 

DET ÄR VIKTIGT MED SÖMN OCH GEMENSKAP.

När webbmaster ska lägga sig för kvällen och läsa,så är det en hel del att tänka på.Det är 3st katter som ska ligga i sängen när jag läser,och alla dessa har sin speciella plats,MYCKET speciella plats.
Katt nr 1 ligger vid min kudde på en egen kudde,katt nr2 ligger brevid mig i jämnhöjd med där jag håller boken.

Katt nr3 har sin plats ungefär mittpå sängen.
Allt det där låter väl ganska trevligt.Men vad händer om någon av dessa tar fel plats,eller någon annan katt gör ett besök.

Det börjat med att nån morrar och Katt nr 1 blir rädd och springer i väg,då måste jag lugna ner sitationen och lugna resten av gänget.Varpå Kattnr2 byter plats och snor Katt nr1plats.
Så när ettan kommer tillbaka så är hennes plats upptagen.

Då vägrar nr2 att flytta på sig,och uppvisar ett agressivt beteende, vilket medför att nr3 blir hungrig och lämnar platsen för att äta.
Och när nr3 går och äter så blir alla hungriga och går och äter.
Nu är webbmaster hyfsat stressad,hjärtat slår(vilket ju är bra men...)det blir inte mycket man kan läsa,nu har boken dessutom slagits igen så jag lägger mig ner och börjar leta efter rätt sida.

Ungefär då kommer nr1 in,hoppar upp i sängen och lägger sig på nr2 plats.
Som på beställning så dyker nr2 upp, och upptäcker att ettan snott hennes plats.Då sätter sig hon på mitt bröst och stirrar på mig..länge..
vääldigt länge.

Nr3 är nu försvunnen,vilket nr4 tycker är perfekt och hoppar upp i sängen,landar på nr2,panik utbryter och alla rusar in i köket och sitter och tittar sig omkring ett tag.
Nu är webbmaster helt körd,jag har läst samma mening 12gånger och inser att det är dags att sova,får läsa i morgon kväll.Här ligger Katt nr 2, Ragnarsson och håller bokläsaren sällskap. 

Här har Ragnarsson fått sällskap av katten K och han gillar inte närkontakt så om vi zoomar in hans ansiktsuttryck så ser ni ett ogillande uttryck....   
ATT VARA INNE I SOVRUMMET ÄR DEN MYSIGASTE OCH BÄSTA PLATSEN TYCKER ALLA KATTER OCH SOVA I SÄNGEN. DENNA KISSE I LÄNKEN NEDAN. FÅR INTE VARA I SOVRUMMET, SÅ DÅ GÖR HAN VAD HAN KAN FÖR ATT PROTESTERA MED ÄGAREN SOM STÄNGT UT HAN. 

 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=168563456982338&id=156448974860453

                                                 

 SOM NI VET SÅ ÄR VI DERAS BETJÄNTER.

    NÄSTA GÅNG VI SYNS SÅ BLIR DET EN BRA NYHET OCH EN DÅLIG NYHET.