Folke Och Olga

                           PRESENTATION AV FOLKE MED FRU OLGA.
Hej nu är det dags för oss att presentera oss.Mitt namn är folke är 7 år och är beige och vit till färgen,oerhört stilig karl,om jag får säga det själv.Men jag måste säga som det är jag är upptagen.Mina huvudsakliga intressen i livet är gottismacko (det dom flesta kallar mjukmat) rörmokare är också skoj,ska berätta mer om det sen.Rymningar är också roliga,även om dom har en tendes att sluta strax utanför dörren.Svans leken är en trevlig lek,men det bästa av allt är snören,jag tycker inte bara om snören jag ÄLSKAR snören.Men en sak jag måste nämna är Fantomen bajsaren,som dyker upp då och då,av någon konstig anledning så verkar mina människor tro, att det är jag som är" Fantomen bajsaren",men jag är helt säker på att han finns.Det här får räcka för tillfället när det gäller mig,jag lämnar över till Olga.
 
Tack för det Folke.Jag är lite mognare efersom jag är 9 år,när Folke blir rädd är det mig han gömmer sig bakom.Jag är svart vit, mina människor tycker jag ser ut som en pingvin,det gäller även kroppsformen.Mina intressen är b.l.a. att jaga Folke när han har varit på dass.Tycker också om att sitta i fönstret och kolla in omgivningarna.Jag gillar också gottismacko,men jag har nyligen upptäckt nåt fantastiskt gott, mjölk tror jag att det heter.Jag är väl en ganska försiktg katt, men gillar att anfalla olika sorters fodral,vet inte varför, men jag gillar inte fodral.Människor tycker att det ser roligt ut när jag äter eller dricker och mår gott,dom påstår att jag får "tantstjärt" vet inte vad dom menar men ok.
Det här var bara en liten presentation av oss vi återkommer snart.

 

 
FOLKE BERÄTTAR EN KATTHISTORIA
bok-katt.jpg
Den 12/10
 
Historien handlar om en hemlös katt, som kröp fram i djupsnönkatt-i-sno.jpg. En snäll människa ömmade för honom och började mata den ensamma katten. Han var mycket skygg,gick och åt först när människan gått in. Problem med snön hade Lasse p.g.a sina korta ben(kanske lite raskatt i Lasse) han fångades i en fälla och transporterades övertäckt i en bil,till en äldre dam som hade plats(ett rum) att ge kissen i kylan. Han skulle få mat,värme,även veterinärbesók han var okasterad och bortfrysna öron. Men nästa dag när tanten skulle se till honom ,var fönstret öppet. Han hade öppnat med tassen,gammal låsanordningningfonster.jpg på fönstret.  Kunde det bli värre,vinter med kyla,små korta ben,vet ej vars han är,ingen mat. Stället han var van att äta från låg ,flera km bort,och han hade fraktast i övertäckt bur. Tårarna trillade på människornaoga-tar.jpg som bara ville kattens väl.Vintern gick,sommaren,hösten , vinter och på våren står kvinnan som matade honom, vid fönstret,tittar utfonster.jpg och ser,en katt komma på vägen,den tittar upp mot fönstret. Dom ser varann,det är något bekant över katten tycker kvinnan?MEN ,HENNES HJÄRTA BÖRJAR SLÅ,DET ÄR JU LASSE. Han har sökt sig tillbaka,kämpat i nästan 2år.Han gick dit han sist mötte kärlek,och någon som brydde sig. Denna gång fångades Lasse igen ,men stannade hos kvinnan som matat honom,han blev en personlighet som älskade alla,pratade mycke,och levde sitt liv i trygghet tills sjukdom gjorde att han fick somna. Men detta visar,att en skygg katt kan älska,bli tillgiven,ge mycket glädje,bara man möts på halva vägen Lasse var en mycket älskvärd katt som hamnat fel. Denna historia visa att en skygg katt,vild katt,kan bli det gulligaste,trognaste,husdjuret ,kanske ännu mer än en katt som inte haft det svårt.Och det är en lyckokänsla att ge kissen saker som han uppskattar och se kattens lycka.katt-i-korg.jpg Dom ble
v bästa vänner.

 

 

KAN KATTER HA LYXPROBLEM?

jva.jpg

Den 12/10

Precis som oss människor kan dom faktiskt ha sådana. Just nu har Folke och Ulla ett mindre krig om vem som ska ligga i hörnet på soffan,deras favvo fåtölj gapar tomfatolj.jpgnu är det bara denna plats som gäller.Ulla andvänder utstirrnings metodenstirrar.jpg om Folke hinner ta platsen. Gamla Folke kör en deppar period deppar.jpgnär platsen är upptagen. Att ligga tillsammans går ej. Olga hon struntar fullständigt i dessa fånerier,låt dom hålla på. Livet går vidare,finns ej tid för att sura,mycke kul som ska uträttas på dagarna. Hennes favorit leksak ska studsa mellan väggarnastuds-katt.png(en nyckelpiga av modell större).Sen måste man hålla igång med lite stretching,fönstertittandehålla koll på kylskåpet m.m Folke och Ullas soffkrig stressar så pass mycke att en liten ommöblering kan bli aktuell,att vara nära sin ägare verkar vara det som gör soffhörnet till en guldplats.Så då borde ju en fåtölj alldeles brevid lösa allt......eller inte??Som sagt katter kan också ha lyxproblemen sak är iallafall lika mellan djur och människor,när sådana problem uppstår,då har man det mer än bra i livetcat.pngdå kan man kan fokusera på sådana saker

 

Folke får giraffnacke.
 
 
giraff.jpg
Den 3/8-12

Tillsammans med olga och folke bor en 3:e kattdam som ej är nämnd ännu,hennes namn är Ulla. Det har sin förklaring att hon ej är omskriven ,hon är en väldigt osocialtyp. Gömmer sig mest och när hon väl är framme så gár det undan så Folke hinner ej med+ att Folkes minne ej är det bästa. Så nästan varje gáng han fàr syn pà Ulla ibland,flera gànger per dag,så får han giraff nacke. Han stirrar med stora ögon ,och ser ut att tänka.(Vem tusan är det där? Har jag aldrig sett förr.)Lika förvànad varje gång.Sista tiden har Ulla tuffat  till sig och t.om börjat flörta med Folke.Hon snor sig en puss dà och dà,och även att hon passar pá att klappa Folke i stjärten när han gàr förbi.Alltid roligt med beundarinnor,och Olga har blivit så brutal sen hon opererades. Eller kraftfull kanske är ett bättre ord,allt gör hon i 110,inget går pà halvfart längre.Sà Ulla är som gullig med sina försiktiga kontakt försök.  Dom är som på samma våglängd. Olga behandlar Ulla som luft,hon är inte ett dugg imponerad av denna blyga tjej.hon tycker nog t.o.m att hon är lite töntig.Tror att hon kan ha fátt lite storhetsvansinne. Ullas favoritsysselsättning är att leta efter lönndörren,som hon tror ska leda ut.  Det har vi “gänget“ här i bostaden räknat ut . Màste vara det hon sysslar med när hon far och känner med tassarna hela tiden på väggarna. Hon kanske är smartare än vad man tror,får väll se om hon hittar lönndörren ut nán dag,isàfall kommer Ulla gà upp i rök.

Mysansiktet
 
mys-005.jpeg
Den 8/7.12
 
Gamla Olga är försvunnen,både jag och husse sitter och tittar när hon leker,och nu är det varmt i våran bostad.Men hon måste ha ett kylagregat inopererat.Vi har en lektunna med alla leksaker samlade.Varje kväll drar hon ut allt och t.o.m bygger ihop nya av gamla leksaker.Jag känner verkligen av åldersskillnaden och även husse har svårt att hänga med i hennes tempo.Jag går några steg och lägger mig sen...phu,va varmt.Nya Olga, som hon numera kallas,springer från rum till rum,med alla möjliga sysslor.
I morse hörde jag husse säga:Undrar vad som hände efter operationen,ja skulle också behöva en.
Just nu har hollwood frun satt sig till rätta,det är helg...godsaker väntar.Själv ligger jag i min kära skål i klätterträdet,2 gånger om dan,nej nu ljuger jag,10 gånger om dan går jag till husse och gör mysansiktet (bild här ovanför).I bland funkar det, och ibland inte,det är när jag vill ha burkmat,fast i det här huset så är det små portionspåsar,speciellt märke och smak,husse vet att jag älskar det.I denna värme är det precis lagom med aktivitet för min del att utföra mitt special knep med mysansiktet,husse orkar inte se det i längden,ibland mumlar han om kostnaden,men till slut ger han upp.
 
Olga helrenoveras.
sol-013.jpeg  Olga med sin vännina.
Olga är total renoverad/Känner att jag måste skriva lite om Olga,gamla goda Olga som numer är som en ung tjej.
Allt började med en juvertumör....stämningen var ganska låg här hemma,vill jag påstå.Min människa grubblade och grubblade.VAD SKA MAN GÖRA?Flera olika läkare rådfrågades,alla ställde samma fråga och ville undersöka Olga.Alla dessa besök till läkare tyckte Olga om,eftersom hon är en social typ.Trots sjukdomen så mådde hon bra.
Så det blev operation(mycket fokus på gamla Olga nu,nåja man får stå ut).Nu har hon kommit hem såren har läkt bra,läkaren passade på att sterelisara henne också,så hon kan inte få barn nu,men det är ju inget vi grubblat på,lite känsligt ämne det här för mig(jag kan ju nämligen inte och har ingen lust heller,så för mig kvittar det,kanske hon slutar åbäka sig nu).Men Olga är numera så pigg,så både jag och husse suckar.Hon blev som en tonåring igen,undrar vad dom gjorde med henne?Måste ju ha gjort nåt hemligt ingrepp. kanske typ fettsugning,lite botox inför sommaren,hon är då otroligt smal och snygg(och väldigt pigg).
Jag har sett att grannkatten Urban spanat på henne genom fönstret,men hor är ju min och jag är stolt att jag har fått tag i denna pingla.
Lite hund lik har hon blivit,svansar efter människan hela dagarna och äter lyxmat hela tiden.Lite hollywood fru över henne nu.Hoppas att cancern är borta nu,finns ju risk för återfall,men hennes livsglädje smittar av sig på alla,både jag och människan är glad att det blev operation,hon har en chans samt att om man mår som Olga så är varje stund i livet värt att uppleva/vem vill inte bli ung igen???
Ganska uppiggande för mig med nåt läckert att kolla in,tror att det kallas gubbsjuk.Hon lever då till 100% om det så blir lite kortare.
 
  
 

SVANSLEKEN

Hej Folke här!I dag har jag en ny historia på gång, nämligen "svansleken"Både jag och min människa tycker den är skoj.Den började med att först gick jag,sen gick min människa bakom och höll mig i svansen,och styrde vart jag skulle gå.Men som med alla andra saker så utvecklades denna lek,undan för undan.Jag började klösa fast i föremål,som rumsmattan,och människan försökte försiktigt dra mig därifrån.På så sätt fick jag visa min benstyrka.jag vinner JÄMT.Men denna lek visste ju ingen om,tills den dagen jag lyckades smita,när grannen knackade på.Precis när jag skulle ta trapperna ner till friheten så började min människa leka svansleken.TYPISKT,jag klöste fast i trappsteget,men denna gång blev det en dragkamp mellan mig och min människa.
Jag slängde en sidoblick på honom,så han skulle fatta att det inte var läge för lek,jag hade inte tid.Men han var ovanligt trög och fortsatte att leka.Människan vann, helt plötsligt var jag inne i hallen igen.Men våran stackars granne som hade sett alltihop,blev helt förskräckt,när svansleken pågick.Grannen utbrast:MEN HERREGUD!....Hon visste ju inte att vi lekte.Min människa skulle försöka att förklara,och sa i all uppståndelse,-äh..d e ingen fara,han är van.Nu tittade grannen med konstig blick på min människa.Haha,där fick han,jag tror t.o.m att han skämdes lite grann.Hon sa bara...jaha.
Alltid bra att trycka ner honom lite,då fjäskar han,och mitt liv blir,om möjligt,ännu bättre.Så,jag gick segrande ur denna gången också.Nu får han passa sig,tror hon håller ett öga på honom.Jag provar då och då att ta en runda till,är revanch sugen,men har inte lyckats så bra.Hörde att människan jag bor med sa att,du tar alla försök att flytta ifrån mig.Men jag vill ju bara se mig om lite i världen,kolla in vad grabbarna gör.
 

FANTOMENBAJSAREN  

 
2-3-00-indexgraphic2fantomenbajsaren.gif
-Hej folke här!Tänkte jag skulle beröra ett känsligt ämne, iallafall för människan jag bor med,nämligen fantomenbajsaren"(detta är en filur som dyker upp när som helst, han sammankopplas med mig...)dock utan bevis.Han är en ouppfostrad typ som fått för sig att bajsa på toa golvet, bara ibland, Olga går fri från misstankar, eftersom denna fantomenbajsare,och jag, verkar vara hårda i magen.Men jag är oskyldig tills bevis finnes.
Har märkt att om han dyker upp ofta denna typ, så blir min människa smått stressad,och springer och kollar låda och toalett hela dagarna, måste vara tröttsammt.Jag brukar ligga och hålla koll på den stackaren från min älsklingsplats(skålen i klätterträdet).
Råkar även känna till att denna människa ej har världens bästa fysik, så jag brukar tänka att han borde varva ner, med allt spring fram och tillbaka, ren omtanke om min gottismacko(mjukmat) utdelare.Ibland när det är länge mellan gångerna när fantomenbajsaren dyker upp, slappnar människan av och tror att han har flyttat ut.Men han har kommit för att stanna, men detta behåller jag för mig själv.
Nu har ni fått dela en familje hemlighet oss, som det pratas väldigt tyst om, jajust ja..Olga hälsar, hon tycker för övrigt väldigt illa om denna slusk som dyker upp då och då.I kattvärlden vet vi att denna vålnad hemsöker en del människor med katt, inget vi tar så allvarligt på.